Найбільший залізничний перевізник Німеччини Deutsche Bahn уклав угоду з профспілкою залізничників і транспортників (EVG), припинивши суперечку про заробітну плату та уникнувши потенційних страйків. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Ліга Бізнес.

"У нас є солідарна угода про заробітну плату, яка приносить значний плюс, у деяких випадках понад 50%, насамперед працівникам з низькими та середніми доходами", - заявив глава EVG Мартін Буркерт.

Deutsche Bahn заявив, що задоволений результатами переговорів.

"Це хороша новина для всіх, що ми досягли колективної угоди в ці складні часи... Навіть якщо вона вимагає від нас багато чого в економічному плані", - сказав директор з персоналу DB Мартін Зайлер.

Організовані EVG страйки спричинили масштабні перебої у роботі німецької залізниці. Загальнонаціональна акція у квітні паралізувала значну частину мережі.

Після кількох місяців безуспішних колективних переговорів та одноденних страйків DB та EVG у червні домовилися про арбітраж.

Досягнутий компроміс передбачає підвищення заробітної плати на 410 євро на місяць у два етапи протягом 25 місяців. Перше підвищення на 200 євро відбудеться у грудні 2023 року.

Крім того, разом із жовтневою зарплатою працівники Deutsche Bahn повинні отримати одноразову виплату, що не оподатковується податком, у розмірі 2850 євро.

Це найбільше підвищення рівня оплати праці в історії Deutsche Bahn. Спочатку EVG вимагав підвищення мінімум на 650 євро на місяць.