Заступник очільника МЗС росії Сергій Вершинін припустив, що 18 липня стане часом завершення зернової угоди. При цьому він наголосив, що дипломатичне відомство країни-агресора не виключає нових контактів з ООН щодо вивезення зерна.

Про це пише ЦТС з посиланням на російський Інтерфакс.

"Ми їх (контактів з ООН) не виключаємо, але ми продовжуємо робити те, що ми сказали: ми ведемо справу до того, щоб 18 липня було часом завершення тих домовленостей, які (за твердженням рф. - ЦТС) не виконуються", - заявив Вершинін журналістам.

Також він додав, що рф не знімає своєї вимоги щодо відновлення транзиту аміаку трубопроводом Тольятті-Одеса, хоча фізично цього зробити зараз неможливо. Нагадаємо, що російські війська двічі обстріляли ділянку згаданого аміакопроводу в Куп'янському районі Харківської області.

Також нагадаємо, що напередодні речник президента рф Дмитро Пєсков заявив, що шансів на продовження Чорноморської зернової ініціативи немає.

Зауважимо, що в останні місяці російська сторона максимально саботує роботу зернового коридору, а з початку квітня пропуск суден до портів Великої Одеси або повністю зупинявся, або здійснювалися поодинокі перевірки суден.

В травні кількість суднозаходів до портів Великої Одеси склала лише 40. В цей же час чорноморські порти рф прийняли в квітні і травні 1059 і 1184 суден відповідно.

Читайте також Час покінчити з російським піратством у Чорному морі