Залізниці Словенії (SŽ) та компанія Stadler підписали контракт вартістю 148,3 млн євро на постачання 20 дизель-поїздів. Їх будуватимуть на заводі Stadler у польському місті Седльці.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У кожному потязі є 171 місце для пасажирів, що їдуть сидячи (включаючи 12 місць першого класу), ще 143 особи можуть їхати стоячи. У багатофункціональній зоні виділено місця для двох пасажирів на інвалідних кріслах та 10 велосипедів.

Ці поїзди, оснащені дизельними двигунами, що відповідають сучасним екологічним стандартам, будуть підготовлені до переведення на комбінований тяговий привід із живленням від контактної мережі на електрифікованих ділянках та використанням дизеля на неелектрифікованих.

Перші одиниці надійдуть до Словенії в 2025 році. Вони повинні отримати дозвіл на експлуатацію в Австрії та Хорватії.

У вересні 2022 року SŽ завершили перший етап програми оновлення парку пасажирського рухомого складу, отримавши останній, 52-й поїзд із раніше замовлених компанії Stadler. На мережі SŽ в даний час обертаються 21 одноповерховий електропоїзд сімейства FLIRT, 10 двоповерхових електропоїздів сімейства KISS та 21 одноповерховий дизель-поїзд FLIRT.

Програма модернізації залізничної інфраструктури, що реалізується в країні, дозволить використовувати здатність нових поїздів курсувати зі швидкістю до 140 км/год. Щоб повніше реалізувати потенціал нового рухомого складу та скоротити час поїздки між містами країни, у розкладі руху поїздів на 2024 рік планується збільшити частку поїздів, що прямують з меншою кількістю зупинок.