Група Budimex, що є лідером на будівельному ринку Польщі, намагатиметься допомогти у відбудові зруйнованої інфраструктури України, здійснюючи підготовку відповідних українських спеціалістів.

Як передає ЦТС з посиланням на Rynek infrastruktury, про це під час Економічного форуму в Карпачі (Польща) розповів директор з будівництва інфраструктури Budimex Цезарій Лисенко.

За його словами, декілька тижнів тому керівництво Budimex зустрілося в Києві з представниками українського уряду. "Нас попросили зробити одне: навчити українців будувати так само швидко і якісно, ​​як це роблять у Польщі", - повідомив представник компанії.

"Ми вже шукаємо українців, які навчаються у польських університетах, яких гостинно запрошуємо до нашої компанії. Ми покажемо їм практичну, а не теоретичну картину наших проєктів", - заявив про наміри компані Цезарій Лисенко. Він зазначив, що молоді українці зможуть ознайомитися з відповідними інструментами, які використовуються на різних етапах будівельних робіт, навчитися відповідним технологіям тощо. Підготовка спеціалістів триватиме протягом року.

Однак, чи заходитиме Budimex на український ринок, поки невідомо. "Це залежить тільки від України. Якщо в нас буде потреба, то, очевидно, так (компанія братиме участь в інвестиційних проєктах в Україні. - ЦТС)", - сказав топ-менеджер.