Вантажоперевізна компанія LTG Group оголосила міжнародну державну закупівлю 200 нових напіввагонів для перевезення сипучих та інших атмосферостійких вантажів.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію LTG Group.

Придбані напіввагони дозволять LTG Cargo значно збільшити вантажоперевізні можливості - очікується, що компанія зможе перевозити додатково 0,7 млн ​​тонн вантажу на рік. В основному транспортуватимуть доломітовий та гранітний щебінь, який користується великим попитом у будівельній галузі.

Очікується, що в найближчі роки в міру прискорення розвитку стратегічного проекту залізничної інфраструктури Rail Baltica попит на щебінь в регіоні значно зросте. Тому нові напіввагони можна буде використовувати для перевезення будівельних матеріалів, необхідних для будівництва залізничної колії.  

Нові вагони будуть використовуватися на колії 1520 мм, яка використовується в Литві та інших країнах Балтії. Планується, що нові вагони будуть введені в експлуатацію на території країни вже в 2025 році.

Це третій стратегічний інвестиційний проект LTG Cargo за останні роки. Минулого року компанія розпочала процедуру закупівлі нових електровозів.

У цей проект планується інвестувати близько 100 млн євро, що забезпечує стале транспортування найважливішої залізничної артерії між Вільнюсом і Клайпедою.

Також компанія продовжує проект розвитку вагонного парку, призначеного для виробників зерна в країні - через державні закупівлі LTG Cargo має намір придбати до 500 нових зерновозів.