Авіакомпанія Lufthansa має намір в липні поточного року різко скоротити пропозицію своїх рейсів. Мова йде про більше ніж 900 рейсів, що будуть скасовані.

Як пише ЦТС з посиланням на Pasazer, причиною такого кроку є нестача персоналу в європейських аеропортах і хаос в багатьох повітряних гаванях з обслуговуванням пасажирів і затримками та скасуваннями рейсів.

Німецький перевізник скасує частину рейсів з Мюнхена та Франкфурта як на внутрішніх, так і на європейських напрямках. Переважно, така міра стосуватиметься частини рейсів, запланованих на вихідні дні.

Очевидно, що аналогічне рішення буде прийнято і Eurowings - дочірнім лоукостером Lufthansa.

Як вже писав ЦТС, в аеропортах Європи в червні спостерігається великий наплив пасажирів, через що утворюються величезні черги, а подекуди доводиться скасовувати рейси. Найбільш критична ситуація склалася в амстердамському Схіпхолі.

Кризова ситуація склалася через те, що в країнах ЄС було скасовано більшість ковідних обмежень і туристи, що два роки вимушені були обмежувати себе в поїздках через пандемію, масово ринулися подорожувати. Разом з тим, аеропорти та хендлінгові служби, які під час пандемії звільнили частину персоналу, виявилися не готовими до такого стрімкого відновлення трафіку.