Польська залізнична пасажирська компанія PKP Intercity обрала підрядника, який виконає роботи по будівництву і модернізації залізничної інфраструктури в Перемишлі.

Як пише ЦТС з посиланням на PKP Intercity, консорціум KZN Rail здійснить роботи на суму 340 млн злотих (приблизно 78,5 млн євро).

За ці гроші буде побудоване депо для відстою поїздів, сучасна автоматична мийка для рухомого складу, адміністративні будівлі. Також у Перемишлі буде оновлено та розширено систему залізничних колій.

Все це має збільшити пропускну здатність станції та покращити і прискорити підготовку поїздів до рейсів.

Зазначається, що це буде найбільша інвестиція PKP Intercity в розвиток залізничної інфраструктури.

"Інвестиція в Перемишлі є найбільшою інфраструктурною інвестицією PKP Intercity. Завдяки реконструкції станції відстою та будівництву нових корпусів ремонтного цеху, не тільки збільшиться мережа маршрутів, а й зросте працевлаштування до 150 осіб, що дасть змогу суттєво розвивати регіон. Мийка, що будується, буде однією з 7 сучасних мийок на технічних об’єктах компанії", - сказав Кшиштоф Шьвєрчек, член правління PKP Intercity.

Як відомо, нині Перемишль є ключовим хабом у Польщі, де пасажири з українських потягів пересідають на поїзди в напрямку ЄС і зворотно. Тож, модернізація інфраструктури на цій станції сприятиме покращенню залізничного сполучення на даному напрямку.

436255254_813057234186854_3386045636797741047_n

Wizualizacja_myjnia_stacja postojowa PKP Intercity w Przemyślu_02

Wizualizacja_myjnia_stacja postojowa PKP Intercity w Przemyślu_03