В найближчі роки планується будівництво залізниці з європейською шириною колії 1435 мм з Чернівців.

Як передає ЦТС, про це заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль після церемонії початку будівництва євроколії Чоп-Ужгород 11 квітня.

"У найближчому майбутньому плануємо за рахунок коштів ЄС реалізувати аналогічні проєкти зі Львова та Чернівців", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в "Укрзалізниці" повідомляли, що очікують в червні 2024 року на результати конкурсу проєктів Connecting Europe Facility (CEF), які мають затвердити фінансування проєктів розвитку залізничних пунктів переходу із Європейським Союзом на понад 80 млн євро. Серед них, поміж іншого, передбачена підготовка стратегії розвитку євроколії Львівського залізничного вузла, Серед інших пропозицій - підготовка ТЕО впровадження колії 1435 мм на дільниці Чоп-Львів, реконструкція споруд залізниці з будівництвом колії 1435 мм та електрифікація дільниці Львів - Чернівці - Вадул-Сірет - Держкордон.

Як можна бачити з фото АТ УЗ, 11 квітня голова "Укрзалізниці" демонстрував премʼєр-міністру схему, на якій серед майбутніх проєктів прокладання євроколії вказаний відрізок Чернівці - Вадул-Сірет - кордон з Румунією.

Читайте також По яким коліям українські поїзди можуть поїхати в Європу

photo_2024-04-11_20-04-36