За колишнього радника Офісу президента та посадовця СБУ Артема Шила, якого підозрюють в організації схеми заволодіння майже 100 млн грн на закупівлях "Укрзалізниці", було внесено заставу у розмірі 30 млн грн.

Про це пише Економічна правда, посилаючись на інформацію ВАКС. Там підтвердили факт внесення застави, проте не повідомили, хто саме це зробив - через конфіденційність. Після внесення застави Шило має дотримуватися низки обов'язків, зокрема здати закордонні паспорти, носити електронний браслет.

"Якщо він порушить ці обов'язки у визначений законом строк, то прокурори зможуть подати клопотання про посилення запобіжного заходу. Якщо він виконуватиме обов'язки, то вони можуть бути зменшені. Ці обов'язки ухвалюються на термін до 2 місяців, після цього вони будуть переглядатися", - пояснили у пресслужбі ВАКС.

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП викрили організовану групу, яка діяла в АТ "Укрзалізниця" і яка заволоділа 94,7 млн грн на закупівлях трансформаторів за завищеними цінами.

Як повідомили в НАБУ, з червня по грудень 2022 року лідер групи - ексрадник ОП - через підконтрольних службових осіб АТ "Укрзалізниця" забезпечив обрання наперед визначеної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю.

Зокрема, він організував підготовку та направлення до УЗ листа "Щодо загроз державній безпеці", який став підставою для відхилення пропозицій інших учасників закупівлі зі значно вигіднішими ціновими умовами.

В рамках цієї справи було взято під варту колишнього радника Офісу президента та працівника СБУ Артема Шила, якого підозрюють в організації схеми.