Контррозвідка Служби безпеки України зірвала спробу рф завдати вогневого ураження по стратегічних об’єктах "Укрзалізниці" на Чернігівщині.

Як пише ЦТС, в СБУ повідомили, що затримали в Чернігові російського агента, який допомагав окупантам готувати ракетний удар по залізничній лінії в області, що сполучає північні та східні регіони України. Ще однією потенційною ціллю ворога були платформи для вантажного обслуговування рухомого складу.

Щоб виконати завдання окупантів, фігурант мав перевірити розвіддані окупантів щодо можливого використання залізничної лінії для переміщення військової техніки ЗСУ. Для цього він приховано відслідковував рух ешелонів, а також фіксував напрямки їхніх маршрутів та місця зупинок.

Отримані дані агент мав дистанційно передати своєму російському куратору у вигляді координат залізничної гілки та пунктів вантажного обслуговування рухомих складів.

Загарбники планували використати цю інформацію для ракетного удару по інфраструктурі "Укрзалізниці", щоб порушити логістику ЗСУ.

За даними слідства, затриманим виявився працівник чернігівського підрозділу "Укрзалізниці".

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.