Міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що Канада приєднається до міжнародної "коаліції дронів", яку очолюють Латвія та Велика Британія.

Про це пише ЦТС з посиланням на Бізнес Цензор.

Зазначається, що як член коаліції, Оттава продовжуватиме шукати шляхи посилення потенціалу безпілотників в Україні.

"На сьогодні Канада значно активізувала свій внесок у розвиток потенціалу дронів в Україні, передавши Києву понад 100 спеціалізованих камер для безпілотників канадського виробництва від компанії L3 Wescam", - зазначили в уряді Канади.

Нагадаємо, ЦТС писав, що Велика Британія поставить Україні тисячі безпілотників як співлідерка великої міжнародної коаліції, співголовою якої також є Латвія. Як учасниця коаліції, Британія збільшить і впорядкує надання Україні Заходом FPV-дронів. Ці БПЛА, як відзначено, довели свою високу ефективність на полі бою, надаючи операторам ситуаційну обізнаність для ураження ворожих позицій, бронетехніки та кораблів.

Цей проект буде запущений з пакету щодо безпілотників вартістю 200 млн фунтів стерлінгів, про який прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив у січні цього року.  В рамках цього пакету Британія замовить для України тисячі безпілотників FPV, в тому числі у британських виробників, що дасть поштовх розвитку галузі та сприятиме досягненню пріоритетного завдання прем'єр-міністра щодо зростання економіки, заявили в уряді.