Канада попри санкції дозволила компанії Airbus використовувати російський титан для виробництва літаків. При цьому Канада стала першою країною, де заборонили поставки стратегічного металу в своєму останньому пакеті заходів, спровокованих війною в Україна.

Про це пише ЦТС з посиланням на Reuters.

"Airbus знає про те, що канадський уряд наклав санкції на "ВСМПО-Авісма" (російська металургійна компанія), і отримав необхідний дозвіл для забезпечення операцій Airbus відповідно до застосовних санкцій", - заявили в Airbus Canada у відповідь на запит Reuters.

Зазначається, що цей крок надає Airbus гнучкість на канадських заводах і, як очікується, розвіє занепокоєння щодо того, що його основна діяльність може постраждати через фактичну заборону на імпорт до Канади його європейських реактивних літаків, які в основному покладаються на легкий титан.

У 2022 році, після початку повномасштабної війни рф в Україні, Airbus повідомила про намір відмовитися від постачання титану з росії протягом кількох місяців. Компанія уточнювала, що розширила закупівлі у США та Японії. Проте сертифікація нових постачальників через аерокосмічні стандарти може тривати роками, зазначали в Airbus.