Регістр судноплавства України підписав угоду про співпрацю з Польським регістром судноплавства. Урочисте підписання угоди між класифікаційними товариствами відбулося у польському місті Гданськ.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Регістра судноплавства України.

Згідно підписаного Договору, Регістри погоджуються співпрацювати в таких сферах, як: сертифікації матеріалів і комплектуючих; оцінка та верифікація Директив ЄС; сертифікація систем менеджменту; розробка науково-технічних стандартів для морських суден, суден внутрішнього плавання та малих суден; дослідження та розробка технічних стандартів для високотехнологічних суден; навчання та практична підготовка персоналу.

Також сторони обговорили практичні питання співпраці, зокрема домовились про стажування інспекторів при побудові нових суден на польських суднобудівних заводах.

"Наша судноплавна і суднобудівна галузь - одна з найбільш постраждалих від війни, тому дуже важливо не втрачати кваліфікацію і набувати нового практичного досвіду. Також це є один із кроків на великому шляху до вступу в IACS", - зауважив генеральний директор Регістру судноплавства України Сергій Гурський.