Данський лінійний контейнерний перевізник AP Moller-Maersk планує повернути свої судна на маршрут через Червоне море.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Таке рішення в компанії пояснюють початком операції ВМС США (Operation Prosperity Guardian) для забезпечення безпеки судноплавства в даному регіоні.

Про відновлення рейсів буде оголошено найближчими днями.

"Станом на 24 грудня 2023 року ми отримали підтвердження того, що коаліцію союзників під керівництвом ВМС США сформовано, сили вже розміщені для забезпечення безпеки при проході морських суден через Червоне море та Аденську затоку та для відновлення використання Суецького каналу як транспортної артерії між Азією та Європою", - зазначили в компанії.

Нагадаємо, ЦТС писав, що транспортні компанії почали перенаправляти судна з близькосхідного регіону на тлі частіших атак у Червоному морі та Аденській затоці. Деякі компанії намагаються взагалі не відправляти судна до регіону, натомість обираючи маршрут навколо Африки, що збільшує час у дорозі приблизно на два тижні.

Ризики для судноплавства в Червоному морі та Баб-ель-Мандебській протоці, через яку проходить близько 10% світових морських постачань нафти, зросли на тлі війни Ізраїлю з угрупуванням ХАМАС. Єменські хусити висловили свою підтримку палестинцям і атакують судна у протоці.