Литва виділяє додатково 2 млн євро на фінансування гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine. Окрім того, розвиватиме альтернативний шлях для українського експорту через Балтійське море, заявила прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

"Я рада бачити, скільки було досягнуто за рік з моменту початку цієї програми. Литва приєднувалася до цієї ініціативи торік, і сьогодні ми виділяємо додатково 2 млн євро, які надійдуть Україні до кінця цього року", - сказала глава литовського уряду.

Шимоніте зазначила, що рф намагається перешкодити українським поставкам Чорним морем і поставити глобальну продовольчу безпеку під загрозу, але це не спрацює.

"Ми також опрацьовуємо альтернативні шляхи експорту, зокрема "шляхи солідарності", а також нові коридори. Ми будемо готові підвищити транзитні можливості наших портів для українського експорту, і це створить іще одну можливість - коридор через Балтійське море для експорту українських продуктів, незважаючи на намагання рф", - наголосила прем’єр-міністр Литви.