Литовський державний вантажний залізничний перевізник LTG Cargo оголосив про розірвання договору із Skinest Baltija через неналежні постачання останньою запчастин і затримки з технічним обслуговуванням.

Як передає ЦТС, про це пише Кurier kolejowy.

Зазначається, що, згідно з угодою від 2021 року, Skinest Baltija зобов’язалася постачати запасні частини для дизельних двигунів і систем  вантажних локомотивів. Але протягом року дії контракту LTG Cargo повідомила Skinest Baltija про понад 100 претензій щодо неналежного виконання послуг.

Skinest Baltija наразі запізнюється з доставкою своїх товарів на понад 100 днів і зазнала штрафів за прострочення платежу на суму понад 30 тис. євро. Через це LTG Cargo була змушена проводити незапланований ремонт у понад 20 випадках. 

Відзначимо, що це вже не перший випадок непорозуміння між литовською та естонською компаніями. Так, в 2017 році Lietuvos gelezinkeliai (нині LTG, до якої входить LTG Cargo) і Skinest Baltija уклали мирову угоду після 5-річної суперечки, причиною якої було те, що остання не змогла поставити вагони російського виробництва.

Зауважимо, що AS Skinest Finants з корпорації  Skinest володіє 25% статутного капіталу ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод". Бенефіціаром Skinest є естонський бізнесмен російського походження Олег Осіновський.