Västtrafik - оператор громадського транспорту міста Ґетеборг на західному узбережжі Швеції отримав від компанії Alstom 40 низькопідлогових трамваїв сімейства Flexity: 30 одиниць з однією кабіною управління та 10 - з двома.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Рамковий контракт було укладено у 2016 році, складання вагонів, що отримали серійне позначення M33, проводилося на заводі Alstom у Баутцені (Німеччина), перший трамвай був переданий замовнику у 2019 році. У виконанні замовлення брала участь компанія Kiepe-Electric, яка поставила електрообладнання.

Нові вагони завдовжки 33 м відрізняються високим рівнем комфорту та безпеки, виготовлені з урахуванням місцевих кліматичних умов, відповідають вимогам екологічно чистого транспорту, доступного для громадян з обмеженою мобільністю.

Максимальна швидкість руху складає 70 км/год. У вагоні трамвая з однією кабіною керування - 75 місць для сидіння, ще 155 пасажирів можуть їхати стоячи.

Мережа ліній трамвая Гетеборга - одна з найбільших у Швеції, її довжина становить понад 160 км. Наразі загальний пробіг трамваїв серії М33 перевищив 4,5 млн км.

У рамках використання опціону до контракту, підписаного у 2016 році, у 2022 році Västtrafik та Alstom уклали договір на суму 100 млн євро, що передбачає постачання до Гетеборга до кінця 2026 року 40 вагонів трамвая Flexity серії M34.

Кожен вагон M34 завдовжки 45 м зможе перевозити на 50% більше пасажирів, порівняно з трамваєм M33. У салонах передбачені місця для інвалідних крісел та дитячих колясок.

Нові вагони серій M33 та M34 замінять застарілі трамваї M28 та M29 та дозволять задовольнити зростання попиту на перевезення громадським транспортом у Гетеборзі.