Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) наклали санкції на три танкери та три судноплавні компанії з ОАЕ у відповідь на обхід цінових обмежень проти російської нафти, пише ЦТС.

"Рішення прийняте в рамках зобов’язання Міністерства фінансів, разом із його міжнародними партнерами, відповідально скорочувати доходи від нафти, які російський уряд може використати для фінансування свого жорстокого вторгнення в Україну", - йдеться в повідомленні.

Під санкціями опинились Kazan Shipping та її танкер Kazan, Progress Shipping та її танкер Ligovsky Prospect, а також Gallion Navigation та її танкер NS Century.

В OFAC зазначили, що судна Kazan, Ligovsky Prospect і NS Century займалися експортом російської нафти за ціною понад 60 доларів за барель після набрання чинності обмежень цін на нафту. "Kazan, Ligovsky Prospect і NS Century використовували послуги США під час транспортування російської нафти", - додали у відомстві.

Санкції передбачають блокування майна та інтересів цих компаній на території США (якщо вони є), американським громадянам та юрособам заборонено вести справи з підсанкційними компаніями.

"Судноплавні компанії та судна, які беруть участь у торгівлі російською нафтою, використовуючи постачальників послуг Price Cap Coalition, повинні розуміти, що ми будемо притягувати їх до відповідальності", - підкреслив заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо.

Рішення прийняте в рамках зобов’язання Міністерства фінансів, разом із його міжнародними партнерами, відповідально скорочувати доходи від нафти, які російський уряд може використати для фінансування вторгнення в Україну.