Латвія отримає 298 млн євро, або 32% від 928 млн євро, виділених країнам Балтії на реалізацію проекту Rail Baltica, свідчить інформація Міністерства сполучень країни, пише ЦТС.

У вересні 2022 року Європейська комісія оголосила конкурс CEF9 на отримання фінансування з фонду "З'єднуючи Європу". Із 353 представлених проектів Єврокомісія підтримала 107, включно з Rail Baltica, виділивши на них понад 6 млрд євро.

Кошти CEF9 використають для продовження будівельних робіт на Ризькому центральному залізничному вокзалі, на будівництво естакади, підходи до платформ, перенесення існуючих шляхів на південний бік станції, а також для будівництва естакади та підйому платформ станції в міжнародному аеропорту Рига.

Передбачено також фінансування відчуження нерухомого майна, створення будівельної бази в Єцаві, будівництва та нагляду за зведенням магістралі за межами Риги, яке планують розпочати вже цього року після укладання договору із переможцем конкурсу на будівництво магістралі.

Усього до кінця 2023 року Латвії на будівництво швидкісної залізничної траси доступне європейське співфінансування обсягом 916 млн євро.