Залізниці Німеччини (Deutsche Bahn) продають інвестиційній компанії I Squared Capital (США) групу Arriva і всіх операторів пасажирських перевезень, що залишилися в її складі, діючих на ринках 10 європейських країн.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Очікується, що угоду буде закрито після завершення всіх необхідних процедур, включаючи погодження наглядовою радою холдингу Deutsche Bahn та Міністерства транспорту Німеччини.

Сума угоди не розголошується, але вона може становити приблизно 1,6 млрд євро з урахуванням заборгованості Arriva.

DB придбали Arriva у 2010 році. У складі холдингу вона виконує пасажирські перевезення різними видами транспорту за межами Німеччини.

Кілька років тому DB вирішили продати Arriva, проте не змогли знайти інвестора, готового платити за цей актив 4 млрд євро.

Восени 2019 року DB призупинили продаж групи, а в наступні роки займалися стабілізацією її діяльності після пандемії коронавірусу та продажем окремих її бізнесів на другорядних ринках, у тому числі у Швеції, Португалії, Сербії, Данії та Польщі (у цій країні було продано бізнес автобусних перевезень).

Зараз Arriva продовжує працювати у Великій Британії, Нідерландах, Італії, Іспанії, Чехії, Хорватії, Польщі, Словаччині та Словенії. У штаті групи - 34 тис. співробітників, обсяг залізничних та автобусних перевезень становить 1,5 млрд пасажирів на рік.

Компанія I Squared Capital спеціалізується на інвестиціях в інфраструктуру, у тому числі в енергетику, телекомунікації та транспорт.