На полігоні дослідницького центру Smart Rail Connectivity Campus (SRCC) в Рудних горах, розташованих у федеральній землі Саксонія, успішно випробували пункт зарядки тягових акумуляторів контактно-акумуляторного поїзда Coradia Continental, поставленого компанією Alstom для транспортної адміністрації регіону Середня Саксонія Verkehrs.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У Німеччині лінії магістральних залізниць електрифіковані на змінному струмі напругою 15 кВ та частотою 16,7 Гц, але у більшості країн Європи застосовується система електрифікації змінного струму промислової частоти 50 Гц. Пункти підзарядки з подачею в контактну мережу змінного струму напругою від 10 до 20 кВ та частотою 50 Гц мають більш просту конструкцію та меншу вартість.

Компанія Alstom на замовлення VMS адаптувала контактно-акумуляторні поїзди Coradia Continental для можливості підзарядки їх тягових акумуляторів від джерела змінного струму частотою 50 Гц, а консорціум у складі компаній DB Energie, DB RegioNetz Infrastruktur (обидві - "дочки" Deutsche Bahn) Rail Power Systems, SRCC, VMS та Технічного університету Дрездена розробив пункт підзарядки змінним струмом напругою 15 кВ та частотою 50 Гц.

Обладнання цього пункту розміщується у стандартному контейнері масою брутто 23 т, що допускає перевезення автотранспортом без обмежень.

На одному зі шляхів станції Аннаберг-Буххольц дослідної ділянки SRCC змонтовано короткий відрізок контактної мережі, від якої під час випробувань було заряджено тягові акумулятори поїзда Coradia Continental.

n2311021