Група "Метінвест" планує інвестувати у розвиток логістичного центру для перевезення металопродукції у Катовіце.

Як пише ЦТС, про це в інтерв’ю польському Business Insider розповів гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков.

"Ми будемо інвестувати в Польщу, але не в металургійні заводи. Ми маємо логістичний центр у Катовіце для перевезення металопродукції. Плануємо його розвивати - збільшувати потужності", - зазначив він.

За словами Риженкова, компанія також розглядає можливість створення спільного підприємства, нового розподільчого центру або купівлі наявного.

"Ми все ще постачаємо досить багато української сталі до Польщі й плануємо продовжувати це робити. Наразі ми не маємо планів щодо розміщення виробничих потужностей у Польщі, але, звичайно, ми стежимо за ринком, і якщо з'явиться така можливість, ми її розглянемо", - додав гендиректор "Метінвесту".

Риженков підкреслив, що у Польщі вже є кілька дуже великих гравців металургійної промисловості. Вони здатні обслуговувати польський ринок, який вже насичений.

"Проте я вважаю, що є багато можливостей, щоб скомбінувати металургійні заводи в Польщі з відбудовою України. В Україні, Польщі та сусідніх країнах працює досить заводів, щоб обслуговувати цей ринок. Ми бачимо тут інші можливості - наприклад, виробництво сталевих конструкцій", - підсумував він.

Нагадаємо, ЦТС писав, що "Метінвест" встановив власне портове обладнання в Польщі, аби налагодити перевалку. "Минулого року було так, що нам  довелося демонтувати деяке обладнання з українських чорноморських портів і транспортувати його до польських портів, щоб організувати обробку вантажів", - повідомив гендиректор Групи "Метінвест" Юрій Риженков.