Туреччина попередила росію про те, щоб остання уникала подальшої ескалації в Чорному морі після випадку, коли турецьке судно, яке йшло до українського порту, було зупинено для огляду російськими військовими.

Як пише ЦТС з посиланням на Радіо Свобода, про це заявили в Офісі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

"Після (російського) втручання наші співрозмовники в рф були належним чином попереджені, щоб уникати подібних спроб, які сприяють ескалації напруженості в Чорному морі», - повідомила турецька сторона, нарешті відреагувавши на інцидент з судном Sukru Okan, що прямувало під прапором Палау в український порт Ізмаїл 13 серпня.

При цьому в офісі Ердогана заявили, що технічно саме Палау має відреагувати на інцидент. "Навіть якщо власник судна Sukru Okan є турецьким, це судно не є під прапором Туреччини", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 13 серпня російське міністерство оборони заявило про зупинку та нібито попереджувальний вогонь щодо турецького судна Sukru Okan, що прямувало до порту Ізмаїл.

У МЗС України у зв’язку з цим закликали міжнародну спільноту вжити рішучих заходів задля унеможливлення дій рф, які перешкоджають мирному проходженню суден в Чорному морі.

В МЗС підкреслили, що росія має бути позбавлена можливості блокувати міжнародні маршрути в Чорному морі, зокрема до українських морських портів.