За шість місяців 2023 року Контейнерний термінал "Мостиська" (Container Terminal Mostyska, CTM) перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 20 млн грн.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію підприємства, лише до державного бюджету було перераховано понад 15 млн грн. Місцеві бюджети було поповнено на суму 5,2 млн грн.

"Один з головних принципів, яким ми керуємося у роботі - це прозорість та відповідальність перед державою, партнерами та нашими співробітниками. Ми розуміємо, що сплачені своєчасно податки це допомога захисникам, та підтримка держави в цілому", - прокоментував генеральний директор СТМ Дмитро Кобзар.

Термінал "Мостиська" був запущений в роботу влітку минулого року. "Лемтранс" і компанія "Реіл Транс Інвестмент" виступали інвесторами проекту, компанії N'UNIT та "Левада Карго" - партнерами з розвитку контейнерного бізнесу.

Також в рамках цього проекту було побудовано зерновий термінал. Обсяг одночасного зберігання становить понад 4 тис. т зернових. Згодом термінал обладнали насосними станціями для роботи з наливними вантажами, такими як соняшникова та соєва олія.

Загальна довжина колій всього терміналу (з урахуванням контейнерного) дозволяє приймати максимально 8 потягів: 4 потяги колії стандарту 1520 мм та 4 потяги європейського стандарту 1435 мм. Для їх опрацювання використовуються власні локомотиви, які можуть виїжджати на станцію.