Українське Дунайське пароплавство повідомило, що відновлені на власних потужностях тритисячники успішно працюють на Нижньому та Середньому Дунаї, пише ЦТС.

"Тритисячники - наші найпотужніші буксири-штовхачі. У пароплавства вісім таких суден, п'ять з яких уже понад 15 років перебувають у відстої. Ще два тритисячника стали у відстій у останні роки", - йдеться в повідомленні.

Минулого року підприємство розпочало відновлення флоту тритисячників. "Адже це можливість формувати каравани не з 6, а з 9 барж, що підвищує рентабельність рейсу. Було здійснено повний комплекс робіт з відновлення гвинто-кермового комплексу двох суден, ремонту головних та допоміжних двигунів, механізмів, корпусу", - додали в УДП.

І вже цього року після тривалого і складного ремонту та поновлення документів Регістру в експлуатацію повернуто буксири "Черкаси" та "Одеса".

Тритисячник "Одеса" виконав перший після ремонту рейс на Констанцу. Теплохід "Черкаси" з караваном із 9 барж і вантажем аглоруди прямує до порту Смедерево.

Тепер третій тритисячник - теплохід "Миколаїв" планують відправити на доковий ремонт з поновленням документів.