У концесійних проектах в порту Чорноморськ зацікавлені п'ять великих компаній, - Кубраков

Новини 1147 переглядів
Facebook0 Twitter

Вони мають намір наприкінці року брати участь у відповідних конкурсах.

П'ять великих компаній виявляють зацікавленість у концесійних проектах у морському порту Чорноморськ, повідомив віце-прем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

"Ми працюємо разом з IFC та Європейським банком реконструкції та розвитку над підготовкою концесійних проектів. Одні з ключових - проекти в Чорноморському порту. І вже зараз ми спостерігаємо інтерес до них із боку п'яти найбільших компаній", - сказав Кубраков, додавши, що вони мають намір наприкінці року брати участь у відповідних конкурсах.

Він також зазначив, що наразі вже структуровано 80% проектів із відновлення України.

Нагадаємо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України готує до передачі в концесію перший, контейнерний та п’ятий термінали в порту Чорноморськ. Процес розпочався ще до повномасштабного вторгнення росії, зараз Міністерство його відновлює. Перший етап - розробка техніко-економічного обґрунтування, наступний - проведення конкурсу серед бажаючих отримати в концесію термінали порту Чорноморськ.

Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучають Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

ЦТС також писав, що данська судноплавна компанія Moller-Maersk цікавилася концесією контейнерного терміналу в порту Чорноморськ. "Представники компанії A.P. Moller-Maersk підтвердили значну зацікавленість в концесії контейнерного терміналу, що, на їх переконання, забезпечить не лише його стійкий розвиток та модернізацію відповідно до найсучасніших світових стандартів, але й сприятиме суттєвому розширенню торговельної і логістичної інфраструктури регіону зі створенням нових робочих місць, а також можливостей для зберігання продовольчих товарів і зерна", - повідомили в травні в Адміністрації морських портів України.


Наверх