Федеральні залізниці Австрії (ÖBB) повідомили про завершення укладання плитної основи колії в тунелі Коралм і плани щодо його відкриття для руху поїздів до кінця 2025 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Це дозволить скоротити час поїздки між містами Грац і Клагенфурт до 45 хв.

У тунелі завдовжки 33 км укладено близько 13 тис. бетонних плит довжиною по 5 метрів і масою понад 5 тонн. Також триває реалізація заходів щодо шумо- та віброзахисту і монтаж обладнання системи сигналізації.

Одночасно ще до завершення будівництва ÖBB готуються до організації технічного обслуговування залізничних систем тунелю за допомогою його цифрового двійника.

Тоннель Коралм є ключовим елементом інфраструктури залізниці Koralm завдовжки 130 км, з яких 47 км припадає на тунелі та 100 мостових споруд.

Після завершення будівництва поїзда обслуговуватимуть 23 станції та зупиночні пункти (у тому числі 12 - на нових ділянках) між Грацем та Клагенфуртом - столицями федеральних земель Штирія та Каринтія.

Нагадаємо, ÖBB у рамках генерального інвестиційного плану обсягом близько 19 млрд євро планують у 2023 році направити на вдосконалення залізничної інфраструктури понад 3,3 млрд євро.