Голландська компанія Advario Projects B.V. підписала угоду про купівлю-продаж з Aluminium & Chemie B.V.  ділянки у порту Роттердам. Ділянку планують підготувати до передачі до кінця 2025 року, повідомили в адміністрації порту, пише ЦТС.

На земельній ділянці планується реалізувати проект будівництва терміналу для зберігання енергоресурсів, включаючи альтернативне паливо.

Як повідомив генеральний директор адміністрації порту Роттердам Аллард Кастель, компанія Advario "планує перетворити цей великий майданчик у центрі порту на найсучасніше сховище для енергії, палива та хімічних продуктів майбутнього".

Advario вже понад 50 років займається створенням комплексів зберігання енергоресурсів, а також має досвід роботи зі сховищами аміаку та інших альтернативних видів палива.

Новий майданчик у Роттердамі - ділянка площею 26 га - розташована в центрі Ботлека. Завдяки розміщенню майбутній термінал має доступ до існуючих мереж трубопроводів водню та вуглекислого газу.

Перед передачею ділянки Aluchemie підготує майданчик та знесе всі надземні та підземні споруди та відновить ґрунт. Роботи планується завершити до 31 грудня 2025 року, після чого Advario зможе розпочати будівництво.