Приватний чеський оператор RegioJet переміг в тендері на пасажирські залізничні перевезення протягом 15 років на маршруті Прага - Гавлічков Брод - Брно з відгалуженням до Їглави. Для цього компанії знадобиться новий швидкісний рухомий склад, який буде замовлено у польської Pesa Bydgoszcz.

Як пише ЦТС з посиланням на Rynek kolejowy, маршрут через Гавлічков Брод (південний) є альтернативою маршруту через Чеську Тршебову. Він повністю субсидується державою. Тому Міністерство транспорту Чехії організувало на нього тендер. Пропозиція RegioJet виявилася найбільш економічно вигідною.

У своїй пропозиції RegioJet заявив, що буде здійснювати перевезення на лінії поїздами виробництва Pesa, які будуть здатні працювати на швидкості 200 км/год.

Прикметно, що наразі на згаданому маршруті поїзди можуть їздити на максимальній швидкості 160 км/год. Проте невдовзі в Чехії з’являться ділянки, де максимальна швидкість сягатиме 200 км/год.

Майбутні поїзди будуть збудовані у двох конфігураціях - на 200 та на 300 місць.

Чеський контракт стане для польського виробника рухомого складу першим замовленням на виготовлення поїздів, що курсуватимуть на швидкості 200 км/год.

Нагадаємо, раніше Pesa представила концепцію надшвидкісних поїздів з попередньою назвою Premium, які мають розвивати швидкість 250+ км/год.