Туреччина частково відновила транзит до росії підсанкційних товарів. Однак це не стосується продукції зі США та Канади, також деякі види товарів неможливо оформити незалежно від країни походження. В рф вважають, що якщо транзит врешті й відновиться, то з сильними обмеженнями.

Як передає ЦТС, про це пише Комерсант.

За даними російських митних брокерів, транзит територією Туреччини з обмеженнями було нібито відновлено минулої п’ятниці, 17 березня.

В одній з логістичних компаній повідомили, що турецька митниця пропускала транзитом товари лише виготовлені в ЄС. При цьому товари виробництва США підпадають під повну заборону на транзит.

Агентство Reuters, в свою чергу, повідомило в понеділок з посиланням на керівника Стамбульської асоціації експортерів чорних і кольорових металів Четіна Теджделіоглу, що Туреччина поширила серед компаній список товарів, що підпали під санкції, заборонених для транзиту до росії з 1 березня. "Будь-які товари зі списку заблоковані для постачання до росії, незалежно від країни походження", - уточнив він.

В росії вважають, що це є ознакою того, що Туреччина готова піти на зустріч ЄС та повністю заборонити транзит до рф товарів подвійного призначення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина з 1 березня зупинила транзит до росії товарів, які підпадають під санкції ЄС і США.

Як відзначає Bloomberg, Туреччина стала одним із притулків для російського капіталу та хабом для постачання російських товарів в умовах санкцій. Експорт Туреччини до росії зріс до 9,3 млрд дол. у 2022 році з 5,8 млрд дол. роком раніше.