Норвезька компанія Maritime Robotics отримала дозвіл влади на створення постійної вантажної служби, де працюватимуть безпілотні установки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Gospodarka Morska.

Згода, видана Норвезькою прибережною адміністрацією та Норвезьким морським директоратом, дозволяє Maritime Robotics запустити постійну лінію, на якій плаватимуть безпілотні судна постачання (USV).

Ці агрегати мають бути екологічно чистими та енергобезпечними, завдяки чому вони зможуть плавати у Трондсхеймфіорді. 

Безпілотники транспортуватимуть вантажі від штаб-квартири Maritime Robotics у Тронхеймі до виробничих потужностей у Ванвікані через фіорд. Відстань між цими точками становить 8,6 морських миль.

Перший USV під назвою Mariner вже запрограмований і розгорнутий на затвердженому маршруті.

Головний операційний директор Maritime Robotics Ейрік Ховштейн зазначив, що безпрецедентне рішення закладе основу для створення правил і законів, які дозволять ширше використовувати водні дрони та безпілотні літальні апарати у вантажних перевезеннях.

Mariner USV, який був розгорнутий на маршруті, є багатоцільовим безпілотним транспортним засобом, призначеним для морських і офшорних завдань.

Mariner має великий вантажний простір для своїх розмірів і, залежно від потреб, він може бути оснащений різними типами поверхневих і підповерхневих датчиків, таких як радари, океанографічні інструменти, гідроакустичні системи позиціонування, ехолоти (одно- та багатопроменеві) та гідролокатори.

Він доступний у двох варіантах приводу - з дизельним або гібридним дизель-електричним двигуном. 

Снимок экрана 2023-03-03 093913

Снимок экрана 2023-03-03 093948