Статистична служба Європейського Союзу (Євростат) оприлюднила 31 січня дані за 2021 рік відносно кількості в країнах ЄС легкових електромобілів, що працюють тільки на акумуляторах. Згідно наведеної інформації, в позаминулому році кількість таких авто зросла з 1,1 млн одиниць на 76% і досягла 1,9 млн.

Як пише ЦТС, можна припустити, що за 2022 рік ця цифра "перевалила" за 2 млн.

Відповідно до повідомлення Євростата, в 2021 році частка електромобілів серед інших авто складала 0,76%. При цьому загальна кількість легкових автомобілів в країнах ЄС в позаминулому році зросла до 253 млн.

Очікується, що частка електричних легкових автомобілів, які працюють лише на акумуляторах, значно зросте протягом наступних років перед тим, як у 2035 році ЄС заборонить автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння. Заборона пов’язана з індикатором сталого розвитку щодо скорочення викидів CO² від нових легкових автомобілів.

Щодо автомобілів усіх видів, то найбільша частка нових легкових авто (2 роки і менше) зареєстрована в Люксембурзі (19% усіх легкових автомобілів), далі йдуть Швеція (16%), Франція, Австрія та Бельгія (усі по 15%). Найбільше старих автомобілів (20 років і більше) зареєстровано в Польщі (41%), Естонії (33%) та Фінляндії (29%). 

Нагадаємо, що в жовтні 2022 році Європарламент та країни Євросоюзу підписали угоду про заборону на продаж нових бензинових та дизельних автомобілів та фургонів із 2035 року.