В Сполучених Штатах на одному з аукціонів виставили на продаж електромобіль Unique Mobility Electrek 2+2, що був побудований в 1980 році. За 43 роки авто проїхало 60,5 тис. км. 16 свинцево-кислотних батарей, від яких живиться електромотор, досі перебувають у хорошому стані.

Як пише ЦТС з посиланням на АвтоСвіт, електрокар випускався невеликою компанією з Денвера. У 1980-х роках було побудовано не більше 50 таких авто. Попит на них був мінімальним, тож компанія збанкрутувала.

Електромобіль запозичив більшість деталей від автомобілів Volkswagen, Ford і General Motors. Якість моделі була далеко не найкращою через скромний бюджет компанії. Однією з цікавих особливостей автомобіля є фен, який прогріває електромотор у холодну погоду.

Unique Mobility Electrek 2+2 оснащений електромотором General Electric потужністю 32 к.с. Він працює в парі з 4-ступінчастою механічною коробкою перемикання передач від Volkswagen Fox.

Стартова ціна лоту на аукціоні складає 40 тис. дол.

П’ять років тому на одному з американських аукціонів була продана дерев’яна колода з електродвигуном. За незвичайний електрокар покупець виклав 75 тис. дол.  

this-43-year-old-prototype-ev-has-a-hair-dryer-for-a-defroster-its-for-sale_7

this-43-year-old-prototype-ev-has-a-hair-dryer-for-a-defroster-its-for-sale_16

this-43-year-old-prototype-ev-has-a-hair-dryer-for-a-defroster-its-for-sale_2