Танкерні гіганти Frontline і Euronav оголосили про завершення угоди щодо злиття вартістю 4,2 млрд доларів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Gospodarkamorska.

Обидві компанії оголосили про угоду минулого року з метою створення на ринку провідної танкерної групи зі 146 суден. Очікувалося, що об’єднана компанія матиме ринкову капіталізацію понад 4 млрд доларів, а злиття призведе до синергії щонайменше на 60 млн доларів на рік.

"Ми шкодуємо, що не змогли завершити злиття, як планувалося, у липні 2022 року, оскільки це, безумовно, створило б найбільшу публічну компанію, яка обслуговує ринок танкерів", - сказав генеральний директор Frontline Ларс Барстад.

"Euronav спочатку отримав "чіткий сигнал" від акціонерів на користь запропонованої операції. Однак на заваді стали внутрішні проблеми", - йдеться в заяві.

Зрештою компанія вирішила вийти з проекту, незважаючи на виконання умов. У листопаді компанія також опублікувала свій перший квартальний чистий прибуток з 2020 року, в тому числі базовий у понад 10 разів більший, ніж рік тому, завдяки прискореному відновленню фрахтових ставок великих танкерів.

Frontline заявила в офіційній заяві, що більше не планує робити умовну пропозицію обміну на акції бельгійського оператора танкерів і сховищ Euronav.