Міністерство енергетики США уклало контракт з ENSCO, Inc. на виготовлення та випробування прототипу 8-вісного вагону Fortis, для транспортування відпрацьованого ядерного палива та високоактивних радіоактивних відходів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail Expo.

Для використання вагонів при транспортуванні радіоактивних матеріалів буде потрібен дозвіл від Комітету з розробки обладнання Асоціації американських залізниць (AAR).

Комерційне відпрацьоване ядерне паливо упаковується в контейнери вагою 70-190 тонн. Це перевищує законні обмеження ваги для автомобільного транспорту, що робить залізницю кращим способом переміщення контейнерів до сховищ для утилізації та зберігання.

"Наша команда вчених та інженерів працюватиме разом із партнерами над створенням прототипу транспортного засобу та провести всі випробування, необхідні для отримання дозволу AAR на використання транспортного засобу для безпечного та ефективного переміщення радіоактивних матеріалів по всій території США", - розповів президент ENSCO, Inc  Джефф Стівенс.

ENSCO співпрацюватиме з Kasgro Rail Corporation, Oak Ridge Technologies і RailcarCo Corporation, щоб доставити прототип транспортного засобу та все необхідне випробувальне обладнання до Міністерства енергетики, яке має надати дизайн. Тихоокеанська північно-західна національна лабораторія надасть технічну підтримку.

Тестування проводитиметься в Центрі транспортних технологій у Пуебло, штат Колорадо, яким ENSCO керує за контрактом із Федеральним управлінням залізниць.