В "Укрзалізниці" повідомили, що з моменту запуску Потяг до перемоги перевіз близько 20 тисяч пасажирів, пише ЦТС.

"Минуло рівно чотири місяці від того, як УЗ запустила Потяг до перемоги - поїзд, кожен з 7 вагонів якого були розписані українськими митцями і присвячені українцям, що чинять спротив окупантам, незважаючи на небезпеку", - йдеться в повідомленні.

В компанії додали, що запускали цей поїзд з мрією про те, що мине зовсім небагато часу, і він відправиться в кожен з регіонів та міст, що зображені на металі його вагонів. "Так і сталось: трохи менше, ніж за три місяці від запуску, Потяг до перемоги відправився в деокупований Херсон разом з першими пасажирами в рамках проекту "Квитки до перемоги", - додали в УЗ.

Відтоді поїзд перевіз близько 20 000 пасажирів в обох напрямках і став черговим символом повернення цивілізації в міста, які звільняються від окупації.

"І поки інші тимчасово окуповані міста України все ще очікують на звільнення, ви можете купити квитки на перші рейси УЗ до Луганська, Донецька, Маріуполя, Севастополя та Сімферополя", - зазначили в компанії.

Всі квитки - благодійні, кошти від їх придбання будуть спрямовані на закупівлю last-mile транспорту, який дозволить сполучити міста, до яких поки неможливо доїхати залізницею, із найближчими залізничними вузлами.