Польща розпочинає роботи з будівництва огорожі на кордоні з Калінінградською областю рф, повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, пише ЦТС.

"Питання про перекриття кордону з росією піднімалося під час засідання комітету з питань безпеки і оборони. Йшлося про координацію роботи окремих міністерств, відповідальних за безпеку Республіки Польща. Результатом цих робіт є рішення про початок будівництва загородження  на кордоні з Калінінградською областю рф", - повідомив він.

Загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту завширшки 3 метри та заввишки 2,5 метри, які використовують військові по всьому світу.

Воно буде оснащене системою периметрії, тобто приладами, які дозволять вести електронний нагляд.

"Ми хочемо, щоб кордон був захищеним. Ми використовуємо досвід, набутий за останній рік. Немає сумніву, що загородження на польсько-білоруському кордоні запобігло гібридній атаці з території білорусі або значно сповільнила її. Тому ми дійшли висновку, що таку огорожу потрібно будувати і на кордоні з Калінінградською областю рф", - пояснив Блащак.

Нагадаємо, що влітку поточного року прикордонна служба Фінляндії теж розпочала проектування будівництва загородження на кордоні з росією.