Deepwater Container Terminal Gdansk, що володіє двома глибоководними терміналами в порту Гданськ, має намір розвивати трансатлантичні перевезення після завершення будівництва свого третього терміналу, яке стартує вже цього місяця.

Про це в ході міжнародної логістичної конференції WOF Expo, що нині проходить у Празі, розповіла менеджерка з розвитку бізнесу CZ&SK DCT Gdansk Адела Курецкова, передає ЦТС.

"Наприкінці цього місяця ми починаємо будівництво третього контейнерного терміналу, який називається BH3 - Baltic Hub 3. Він буде запущений в середині 2024 року. Це означатиме нові маршрути, сподіваємося, в тому числі трансатлантичні", - зазначила вона.

Як відомо, тендер на будівництво терміналу виграв консорціум у складі Budimex S.A. та Dredging International NV. У рамках проекту передбачено створення причальної стінки довжиною 717 м з глибиною 17,5 м та тилового майданчика 36,5 га, а також купівлю 7 нових причальних перевантажувачів, здатних обробляти найбільші з існуючих контейнеровозів та 20 напівавтоматичних кранів RMG.

На першому етапі новий термінал дозволить збільшити пропускну здатність DCT Gdansk на 1,7 млн TEU до 4,5 млн TEU на рік.

Повне завершення проекту передбачається у другому кварталі 2025 року.