Міністерство інфраструктури України продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з українських портів, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише ЦТС.

"Роcія 23 липня нанесла ракетний удар по території Одеського порту, тим самим черговий раз показавши світу свої справжні наміри. За останні місяці ракетні удари по об’єктах інфраструктури стали другою, а інколи навіть першою ціллю ворога. Щодня десятки ракет спрямовуються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Це не зупиняє нашу роботу і наш спротив", - зазначив він

Кубраков підкреслив, що увесь світ спостерігає за цією ситуацією. "ООН, наші союзники та партнери говорять про Стамбульську ініціативу як надію, як рішення, яке зможе не тільки врятувати економіку України, але і мільйони людей від голоду, а мільярди – від зубожіння. Так само, як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю до "0" позицій - ми не відступимо від своєї цілі - розблокувати морські порти", - підсумував міністр інфраструктури.