На засіданні Керівного Комітету програми CEF - Connecting Europe Facilities, програми, що дозволяє співфінансувати інфраструктурні проєкти за рахунок коштів ЄС для покращення транспортного сполучення та логістики Україна презентувала проєкти для розвитку пунктів пропуску, автомобільного та залізничного сполучення.

Як пише ЦТС, про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

У першу чергу йдеться про проєкти, які стосуються мережі TEN-T, наприклад розвиток пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ", зокрема побудова ще одного мосту.

"Також пріоретизуємо розбудову пункту пропуску "Дякове-Халмеу" та будівництво "Біла Церква - Сігету Мармацієй", "Біла Криниця - Клімеуць", - зазначив Деркач. 

Крім того за словами посадовця, велику увагу приділили залізничному сполученню, зокрема електрифікації дільниць, реконстуркції колій та розширенні залізничної мережі. 

"Проаналізували статус відібраних проєктів у 2022 році. Ключове питання - це фінансування, адже відповідно до умов програми, коштом Європейського Союзу покривається лише 50% робіт, іншу половину маємо профінансувати іншими джерелами", - підсумував заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.