Єврокомісія має намір запропонувати ввести санкції щодо суден, що доставляють північнокорейську військову техніку до рф.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в ЄС.

Наразі ЄК завершує свою пропозицію щодо 14-го пакету санкцій проти рф за її вторгнення в Україну.

Західні держави звинуватили Північну Корею у постачанні рф зброї, у тому числі балістичних ракет і боєприпасів. В лютому США заявили, що з вересня Північна Корея поставила понад 10 тис контейнерів із боєприпасами та супутніми матеріалами.

Єврокомісія також має на меті запровадити санкції проти нафтових танкерів так званого "тіньового флоту", які вивозять російську нафту вище за стелю цін на нафту країн "Великої сімки".

До санкційного списку очікується додавання 40 компаній. До них входять російські компанії, що закуповують обладнання для збройних сил, а також компанії третіх країн, які продають рф електроніку, напівпровідники та чипи, що використовуються у військових цілях.

Зазначається, що компанії з третіх країн базуються в ОАЕ, Киргизстані, Туреччині та Китаї та продають у рф обладнання європейського та американського походження.

За словами співрозмовників Reuters, Єврокомісія проводить неофіційні обговорення з країнами-членами блоку, перш ніж представити свою пропозицію.