Нова турецька бюджетна авіакомпанія AJet анонсувала запуск перших польотів із 31 березня і вже веде продаж квитків. Авіаперевізник є донькою найбільшої турецької авіакомпанії Turkish Airlines.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

На першому етапі AJet літатиме на 95 літаках по 41 внутрішньому та 52 міжнародних маршрутах. План розвитку компанії передбачає збільшення флоту до 200 авіалайнерів упродовж найближчих 10 років.

З 2008 року Turkish Airlines виконувала рейси з бюджетної концепції, тобто зі зниженим набором послуг, але дешевшими квитками, під брендом AnadoluJet. Однак він не був окремою компанією.

Після ухвалення оновленої стратегії розвитку Turkish Airlines створила окрему авіакомпанію AJet, яка функціонуватиме як окремий авіаперевізник зі своєю системою продажу, літаковим парком та персоналом. Передбачається, що це посилить конкуренцію як на внутрішніх рейсах Туреччиною, так і на міжнародних маршрутах з Туреччини.

Пасажири, які встигли купити квитки на рейси під брендом AnadoluJet на рейси після 31 березня, отримають сповіщення про переоформлення квитків на рейси AJet.

Базовий сервіс AJet передбачає перевезення лише ручної поклажі на міжнародних рейсах. На внутрішніх рейсах найдешевші квитки крім ручної поклажі включають також 15 кг багажу.