З початку роботи у серпні чорноморського коридору, який забезпечує Україна, через порти Одеса, південний та Чорноморськ було експортовано 27 млн тонн вантажів.

Як пише ЦТС, про це 28 лютого повідомив віце-премʼєр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на зустрічі з представниками Комітету з європейських справ парламенту Данії.

Він також додав, що наразі головною метою для портової галузі України є вихід на показники перевалки 2021 року, що передував російському вторгненню.

"Попри системні повітряні атаки Український коридор - тимчасовий коридор Чорним морем - працює і нарощує ефективність. Від початку його роботи у серпні було відправлено майже 27 мільйонів тонн вантажів, 70% якого - українська агропродукція. Зараз головна мета -  вийти на стабільні показники рівня 2021 року", - заявив посадовець.

"Результати останніх місяців вже підтверджують, що це досяжна ціль. У січні, зокрема, завдяки роботі Українського коридору податкові надходження зросли майже на чверть порівняно із запланованими. Це вперше з часів повномасштабного вторгнення", - зауважив він.

Нагадаємо, що станом на кінець минулого тижня показник експорту Чорноморським коридором складав 26 млн т.

З серпня 2023 року і до кінця грудня зазначеним маршрутом було експортовано близько 13 млн т продукції до 24 країн.