Польські фермери, що протестують на кордоні з Україною, оголосили, що вдадуться до більш жорских форм протесту. Вони хочуть заблокувати важливі траси та прикордонні переходи також на західному кордоні.

Про це пише ЦТС з посиланням на RMF24.

На суботу заплановано блокаду траси S3 в районі міста Мислібуж, що знаходиться біля кордону з Німеччиною. 

Також страйкарі планують повністю заблокувати рух на німецькому кордоні в районі міста Крайнік Дольний, що неподалік від Щецина. 

Фермери з Любуського воєводства спільно з німецькими фермерами збираються блокувати трасу і КПП біля найбільшого пункту перетину кордону, що у районі міст Свєчко та Слубіце.

Проте плани фермерів ще можуть змінитися. Підприємці Слубіцького району протестують проти блокування траси. Петицію до мера Слубіце надіслали власники транспортних компаній, автозаправних станцій, автомайстерень, мийок, складів. 

Як вони пишуть, "характер запланованої акції протесту та її форма, спрямована на перешкоджання вільному руху транспортних засобів на дорогах загального користування, паралізує та перешкоджає вільному виконанню нашої діяльності (...), що призводить до неможливості здійснення діяльності  та виконання договірних зобов’язань, що, у свою чергу, призведе до значних збитків (штрафів, комісій за час простою та витрат, серед іншого, на лізинг, витрати на оренду, відсутність прибутку)".