Міністерство сільського господарства і розвитку села Польщі анонсувало посилення контролю та активізацію перевірок української агропродукції, пише ЦТС.

"Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства", - йдеться в повідомленні.

Крім того, міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський проінспектував КПП "Медика" та "Корчова" на польсько-українському кордоні.

Також він зустрівся також з представниками польської організації аграріїв "Обмануте село", яке раніше блокувало дорогу біля пункту пропуску "Медика-Шегині".

Нагадаємо, ЦТС писав, що польські фермери минулого тижня попередили про наступну хвилю сільськогосподарських протестів - з блокуванням доріг та прикордонних переходів. Національний союз індивідуальних фермерів "Солідарність" прийняв рішення розпочати загальний страйк. Як зазначено в заяві, "причиною є рішення Брюсселя щодо імпорту сільськогосподарської продукції з України та пасивність польського уряду". У п'ятницю, 9 лютого о 10:00 - страйкарі планували заблокувати всі прикордонні переходи з Україною.