Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури має намір протягом 2024 року провести реформу внутрішніх пасажирських перевезень на основі цифровізації, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, пише ЦТС.

"Цього року разом із реформою міжнародних пасажирських перевезень починаємо займатись внутрішними. Зараз працюємо над розробкою концепції ключових змін: конкурси на маршрути, оплата, пільги, автостанції, податки, нелегали. Питання комплексне і значно складніше ніж міжнародні перевезення. В основі всього точно буде цифровізація", - зазначив він.

Деркач додав, що зараз опрацьовується досвід, який вже є в українських містах.

"Під час поїздки до Львова з колегами вивчали перші результати запровадження цифрових рішень. Зокрема: автоматизовану систему оплати проїзду через валідатори та цифрову картку на міських маршрутах; систему оплати обліку на пристороях ПРРО на автобусних маршрутах ОДА; встановлення GPS-трекерів для контролю приміських і міжміських маршрутів", - повідомив посадовець.

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, окремими питаннями також є залучення міжнародних коштів для оновлення автопарку та виробництвом власного громадського транспорту. Останнє вивчали на досвіді заводу "Електрон".