Група "Метінвест" налагодила виробництво сталевих підземних командних пунктів, які захищають особовий склад від наслідків обстрілів і дають змогу в безпечних і комфортних умовах забезпечувати роботу командування ЗСУ на лінії фронту.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію компанії.

Перший сталевий штаб, розрахований на 30 військовослужбовців вже передали Сухопутним військам України та встановили на одному з найгарячіших напрямків фронту.

"Командний пункт допомагає рятувати життя військових, адже за короткий час розгортається та згортається на лінії фронту й за правильного встановлення забезпечує захист від обстрілів артилерії будь-якого калібру. Він складається з п’яти чи шести (залежно від комплектації) окремих мобільних бункерів, виробництво яких "Метінвест" освоїв ще в жовтні 2022 року. Це сполучені між собою підземні укриття, що виконують різні функції - від житлового приміщення до робочого штабу командування. Таким чином утворюється цілий підземний комплекс будівель", - йдеться в повідомленні.

Виготовлені з хвилястої сталі бункери обладнані всім необхідним устаткуванням на рівні гарного готелю: спальними місцями й робочими зонами, системами опалення, освітлення і зв’язку, місцями для зберігання зброї та особистих речей та електронною технікою. Це дає змогу використовувати підземний штаб не лише як укриття та місце відпочинку, а і як робочу зону, що забезпечує якісну роботу командування на лінії фронту.

Нові командні пункти базуються на традиційній моделі бункера-"криївки", понад 330 одиниць яких вже передав "Метінвест" різним бригадам ЗСУ з 2022 року.

Конструкцію стандартного сталевого бункера допрацювали для використання у складі постійного штабу, габарити збільшили до 6 метрів завдовжки й 2,3 метра заввишки. Кожна "криївка" розрахована на шестеро людей.

У планах "Метінвесту" є також розробка нових конфігурацій підземних сталевих комплексів для інших потреб ЗСУ.

inner

images__05_638412216482105241

images__3

images__1