Українське Дунайське пароплавство розпочало реформу корпоративної структури.

Як пише ЦТС, про це сьогодні повідомили в УДП.

"Реформа - частина рекомендацій міжнародних партнерів", - йдеться в повідомленні.

Перехід на нову модель запланований у березні.

"Необхідність змін в адміністрації компанії стала зрозумілою ще рік тому, коли підприємство перейшло на нову систему електронного документообігу, вивільнився величезний обсяг робочого часу, в рази зменшились трудовитрати", - додали в пароплавстві.

Наразі в УДП триває другий етап цифровізації управління - запроваджується ERP-система (програми управління підприємством, які працюють на єдиній платформі та опираються на єдину базу даних).

"Це ще більше автоматизує, прискорить та спростить управлінські процеси. Суттєво зменшиться навантаження на адміністративні підрозділи. Крім цифровізації величезний вплив має закупівля нової техніки. Стають не потрібні постійні ремонти та обслуговування, яким займався чисельний персонал", - зазначили в УДП.

Водночас, з’являться задачі, які потребують залучення додаткових фахівців. Наприклад, перехід на Міжнародні стандарти фінансової звітності (International Financial Reporting Standards - IFRS). В структурі УДП буде сформовано новий відділ, відповідальний за цей напрям.