Польські фермери знову заблокували кордон на КПП "Медика-Шегині", пише ЦТС.

Представники польської організації Oszukana Wieś заявляють, що протест триватиме до 3 лютого.

"За наявною інформацією від польських прикордонників, сьогодні близько 09:00 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску "Медика", суміжному з українським пунктом пропуску "Шегині", поновилося блокування руху для вантажного транспорту. В зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд", - зазначили в Держприкордонслужбі.

Страйкарі обіцяють пропускати 3 вантажівки на годину. 

На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 800 вантажівок. Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту.

Нагадаємо, днями фермери з Oszukana Wieś заявили, що мають намір поновити акцію протесту на пункті пропуску "Медика-Шегині", оскільки вважають, що уряд країни не виконав своїх обіцянок. У грудні після зустрічі з міністром сільського господарства Польщі Чеславом Сєкерським фермери вирішили призупинити блокування прикордонного переходу "Медика-Шегині".

Аграрії мають три основні вимоги: дотації на кукурудзу, зменшення сільськогосподарського податку та збереження так званих кредитів ліквідності з процентною ставкою 2%. Перед Різдвом міністр Сікерський заявив, що ці вимоги будуть виконані, тож фермери відмовилися від блокади та призупинили акцію протесту до 3 січня.

"Якщо ми не отримаємо письмового запевнення від уряду, ми відновимо блокаду кордону в Медиці в четвер", - заявляв один із лідерів протестуючих фермерів Роман Кондров.

Акція протесту проти пропуску українських вантажівок через кордон у пункті пропуску "Медика-Шегині" тривала з 23 листопада цього року.