Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) готове допомагати Агентству відновлення з розбудовою контрольно-пропускних пунктів. Представники USAID - US Agency for International Development провели виїзну зустріч із керівництвом Служби відновлення в Одеській області та обговорили модернізацію та розвиток діючого пункту пропуску "Старокозаче-Тудора", пише ЦТС.

Зокрема сторони розглянули потенційний план модернізації та залучення коштів міжнародних партнерів. 

КПП "Старокозаче-Тудора" - один із ключових пунктів пропуску Одещини, через який проходить близько 130 вантажівок з боку України. З Республіки Молдова - пропускна здатність до 50 вантажівок на добу, тож збільшення фактичної пропускної здатності цього КПП зараз - у пріоритеті.

"Для покращення транспортного сполучення з країнами-союзниками важливо забезпечити належну розбудову КПП, з усіма умовами як для тих, хто перетинає державний кордон, так і для працівників, адже в умовах війни це економіко-логістичні "ворота", через які проходять основні обсяги експортних та імпортних товарів", - зазначив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Андрій Донченко.

В Одеській області Агентство відновлення відповідає за 9 пунктів пропуску через державний кордон з Республікою Молдова, які передані від Державної митної служби, згідно з рішенням Кабміну. Це дозволить більш комплексно планувати й реалізовувати проєкти для поліпшення логістики з союзними країнами та скоротити час доставок та очікування на контрольно-пропускних пунктах, що надзвичайно важливо для воюючої країни. 

Загалом у підпорядкуванні Агентства відновлення буде 29 пунктів пропуску.